تاچ و ال سی دی چیست ؟

تاچ و ال سی دی چیست ؟

تاچ و ال سی دی چیست ؟

تاچ و ال سی دی چیست ؟

وقتی صحبت از تاچ ال سی دی گوشی های موبایل به میان می‌آید منظور فقط شیشه‌ای نیست که روی صفحه نمایش گوشی شما وجود دارد و شما مستقیما آن را لمس می‌کنید!

بلکه برخلاف تصور اغلب کاربران، تاچ ال سی دی گوشی ها شامل قطعات متعددی می‌شوند.

در ادامه این مطلب می‌خواهیم به شرح قطعات تاچ ال سی دی گوشی های موبایل پرداخته و انواع تعمیر آن را بیان کنیم.

مقدمه

تعویض تاچ ال سی دی رایج ترین تعمیری است که در گوشی های موبایل شاهد انجام آن هستیم. کاربران ممکن است بنا به دلایل متعددی همچون از کار افتادن تاچ، شکستن ال سی دی و غیره اقدام به تعویض این قطعه در گوشی خود کنند.

اما خراب شدن تاچ ال سی دی گوشی همیشه به یک شیوه نمایان نمی‌شود و در برخی شرایط ممکن است به شیوه های مختلفی شاهد شکستن یا خرابی تاچ ال سی دی گوشی باشیم.

بنابراین شاید در برخی شرایط بتوان با تعمیرات ساده تر و البته کم هزینه تر مشکل تاچ ال سی دی یک گوشی را حل کرد.

برای آشکارتر شدن موضوع ما در این مطلب می‌خواهیم به شرح کامل قطعات تاچ ال سی دی گوشی های موبایل بپردازیم و مروری بر خرابی های رایجی داشته باشید که در تاچ و LCD گوشی ها رخ می‌دهد.

بدین ترتیب شما قادر خواهید بود تا بهتر و دقیق تر با قطعات تاچ ال سی دی گوشی خود و نحوه عملکرد آن ها آشنا شوید.

این امر سبب می‌شود تا خودتان شخصا بتوانید به سوالات خاصی که ممکن است در ذهن هر کاربر ایجاد شود پاسخ دهید. بنابراین با شرکت به رایا و شرح کامل قطعات تاچ ال سی دی گوشی های به رایا باشید.

ساختار تاچ و ال سی دی

تاچ و ال سی دی گوشی های موبایل شامل قطعات مختلفی می‌شود.

یعنی اگر ال سی دی گوشی شما بنا به هر دلیل از کار بیفتد، شاید در بیان عامیانه تاچ و ال سی دی گوشی تعویض شود، اما از نظر فنی تاچ و ال سی دی تنها قطعاتی نیستند که در این حالت مورد تعویض قرار خواهند گرفت.

برای درک بهتر این مسئله باید با قطعات تاچ ال سی دی گوشی های موبایل آشنا شوید.

به طور کلی تاچ و ال سی دی گوشی ها شامل پنج قطعه اصلی می‌شود:

گلس روی ال سی دیگلس روی ال سی دی از جنس شیشه است و در واقع لایه‌ای شیشه‌ای خواهد بود که وظیفه آن در محافظت از ال سی دی و جلوگیری از برخورد مستقیم کاربر با تاچ گوشی خلاصه می‌شود.

اگر دقت کرده باشید در گوشی های مدرن امروزی از شیشه گوریلاگلس بر روی صفحه نمایش گوشی ها استفاده می‌شود.

این شیشه در واقع همان گلس محافظ روی ال سی دی است. دقت داشته باشید که گلس روی ال سی دی با لایه پلاستیکی که کاربران برای جلوگیری از وارد شدن خط و خش بر روی ال سی دی گوشی های خود نصب می‌کنند تفاوت دارد.

گلس روی ال سی دی توسط شرکت سازنده و با دستگاه های خاص روی مجموعه تا ال سی دی دستگاه پرس خواهد شد.

 

تاچ یا دیجیتایزر: زیر گلس محافظ ال سی دی، تاچ گوشی نصب است. تاچ لایه‌ای حساس به فشار است که می‌تواند دقیقا محل هایی که کاربر با انگشت خود لمس می‌کند را تشخیص دهد.

اگر تاچ یا دیجیتایزر از مجموعه ال سی دی گوشی های موبایل حذف شود، دیگر با لمس صفحه نمایش دستگاه شاهد ارائه هیچ دستوری نخواهید بود چون قطعه‌ای که وظیفه تشخیص محل لمس ال سی دی گوشی را داشته از کار افتاده است.

تاچ گوشی به طور مستقل یک کابل ارتباطی دارد که روی سوکت اختصاصی که در مادربرد گوشی برای آن در نظر گرفته شده نصب می‌شود.

 

ال سی دی: زیر تاچ یا دیجیتایزر گوشی ال سی دی قرار دارد که یک شیشه با الگوهای خاص است که محتوای نمایشگر توسط آن به تصویر کشیده می‌شوند.

زمانی که صفحه نمایش گوشی سیاه شده و روشن نمی‌شود، مطمئن باشید که LCD دستگاه آسیب دیده است.

ال سی دی هم شامل یک سیم ارتباطی اختصاصی دارد که مستقیما بر روی مادربرد گوشی نصب می‌شود.

 

لایه نور پس زمینه: در زیر ال سی دی گوشی های موبایل مجموعه‌ای از چراغ های نورانی وجود دارد که وظیفه ساطع کردن نور برای نمایش محتوای مورد نظر را بر عهده خواهند داشت.

این قطعه به طور یکپارچه به پشت ال سی دی متصل است و شاید بتوان ال سی دی و لایه نوری پس زمینه آن را یک قطعه یکپارچه در نظر گرفت.

اما برای روشن تر شدن موضوع ما این قطعه را به طور مستقل جزو یکی از قطعات تاچ ال سی دی گوشی های موبایل معرفی کرده‌ایم.

پس خاموش شدن صفحه نمایش و کار نکردن آن بدون تردید به لایه نور پس زمینه مجموعه تاچ ال سی دی دستگاه هم ارتباط خواهد داشت.

 

فریم ال سی دی: آخرین قطعه فریم ال سی دی نام دارد که تمام قطعات تاچ ال سی دی گوشی های موبایل را به طور یکپارچه و در قابل یک مجموعه در کنار هم نگه می‌دارد.

یعنی گلس محافظ ال سی دی، تاچ، ال سی دی و لایه نور پس زمینه آن همگی روی فریم ال سی دی پرس شده هستند و یک مجموعه یکپارچه را به وجود می‌آورند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید